Lisää tutkimuksia


Tänään oli vuorossa lääkärin tutkimus, johon sisältyi gynekologinen tutkimus, alateitse tehty ultraäänitutkimus ja niskapoimututkimus. Kuvaa emme valitettavasti saaneet ultrasta, koska tulostuslaitteisto oli hiljattain hajonnut. (tuntui typerältä jättää koko postaus ilman minkäänlaista kuvaa, niin laitoinpa sitten kuvan karvavauvastamme, Leevistä!)

Itse en tällä kertaa päässyt mukaan kun sattui juuri samalle viikolle pakollinen näyttötyö Jyväskylässä, mutta paljon positiivisia uutisia sieltä tuli!

Sikiö todettiin täysin terveeksi, niskaturvotusta ei ole, liikkuu symmetrisesti, ei näkyviä epämuodostumia, sydän lyö ja koko vastaa viikkoja. Hienoa tietää että kaikki on kunnossa! Kirjoitan alle lääkärin kirjoittaman lausunnon.



Vaginaalinen alkuraskauden UÄ-tutkimus:

Vagina-anturilla todetaan intra-utreiininen raskaus jossa yksi elävä, lähes
viikkoja vastaava sikiö. CRL vastaa H 11+3; 4.3cm. Sikiö liikkuu hyvin ja
symmetrisesti; kaksi kättä ja kaksi jalkaa, sydämessä on pieni nelikammio,
aivojen rakenteet vaikuttavat normaaleilta. Munuaiset +/+, rakko +, ventrikkeli
+, lapsivettä näyttäisi pyöreässä sikiöpussissa olevan normaalisti. Istukka on
takaseinän puolella ja pieni liuska tulee vielä cx:n yli, cx on täyspitkä ja
sisäsuu suljettu.

Niskan alueella ei turvotusta; mitattuna 1mm.

Normaali H 11+3 alkuraskauden UÄ-tutkimus.



Tutkimus tehtiin yksityisellä klinikalla, hinnaksi tuli yhteensä 145,50e. Seuraava ultra onkin rakenneultra, joskus kesäkuun loppupuolella.

Pahoinvointi vaimolla jo pitkälti loppunut, mutta korvautunut närästyksellä. Raskausmasua ei vielä varsinaisesti havaittavissa. Laskettu aika aikaistui viikolla, 14.12. Ei muuta raportoitavaa :)

2 kommenttia

Make A Comment
top